^Powrót
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Przedszkole nr 136

Jadłospis

 PROJEKT JADŁOSPISU NA OKRES 18.01-22.01.2016 R.

PRZEDSZKOLE ZASTRZEGA SOBIE MOŻLIWOŚĆ ZMIAN W JADŁOSPISIE. JADŁOSPIS DOCELOWY NA DANY DZIEŃ UMIESZCZANY JEST NA TABLICY OGŁOSZEŃ W PRZEDSZKOLU.
 

Dzień tygodnia

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

I. śniadanie; Płatki   owsiane na mleku, pieczywo mieszane(chleb warszawski, razowy, wieloziarnisty,   słonecznikowy), masło, szynka wieprzowa, herbata owocowa z miodem

II. śniadanie; owoc

I. danie; Zupa ogórkowa   z ziemniakami i śmietaną.

II. danie; kluski   leniwe z masłem, marchewka z jabłkiem.

Bułka wrocławska razowa   z ziarnami, masło, ser żółty, papryka, mleko, owoc

Wtorek

I. śniadanie; Kluski lane na mleku, „Stół szwedzki”   - pieczywo mieszane (chleb warszawski, orkiszowy, staropolski, żytni) masło   polędwica wieprzowa, gotowane jajka, ser żółty, sałata, rzodkiewki, cebula   dymka, świeży ogórek, mięta z miodem.

II. śniadanie; owoc

I danie; zupa jarzynowa   z ryżem,

II. danie; kotlet schabowy   z ziemniakami i koperkiem, biała kapusta gotowana z pomidorami.

Banan z jogurtem,   napój.

Środa

I. śniadanie; kasza   manna, pieczywo mieszane(chleb   warszawski, razowy, wieloziarnisty, słonecznikowy,) z masłem i pastą z   makreli i sera białego, ogórek kiszony, herbata owocowa z miodem.

II. śniadanie; owoc

I danie; barszcz biały   z ziemniakami i śmietaną,

II. danie; krokiety z   mięsem i pieczarkami, buraczki zasmażane.

Ryż z jabłkiem   duszonym, napój owocowy.

Czwartek

I. śniadanie; kasza   jaglana na mleku, „Stół szwedzki” - pieczywo mieszane(chleb warszawski,   orkiszowy, staropolski, żytni) z masłem, pieczeń wieprzowa (wyrób własny),   szynka, jajko, świeży szpinak, ogórek małosolny, pomidor, herbata owocowa z   miodem.

II. śniadanie; owoc

I danie; zupa sulferino   z ziemniakami.

II. danie; kasza   jęczmienna, gulasz wieprzowy (szynka) z jarzynami, surówka z kapusty   pekińskiej, marchwi, cebuli dymki, pestek z dyni z oliwą i ziołami.

Budyń czekoladowy z musem   bananowym, napój.

Piątek

I. śniadanie; zacierki   na mleku, pieczywo mieszane(chleb warszawski, razowy, wieloziarnisty,   słonecznikowy,) masło, serek waniliowy, herbata owocowa z miodem.

II. śniadanie; owoc

I danie; zupa grochowa   z makaronem

II. danie; świeży dorsz   pieczony, ziemniaki, surówka; pomidor, cebula dymka, ogórek kiszony, oliwa.

Kisiel żurawinowy, owoc

 
 
 
 
Copyright 2013  Przedszkole nr 136 Warszawa