^Powrót
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Przedszkole nr 136

Jadłospis

 PROJEKT JADŁOSPISU NA OKRES 30.01-03.02.2017 r.

PRZEDSZKOLE ZASTRZEGA SOBIE MOŻLIWOŚĆ ZMIAN W JADŁOSPISIE. JADŁOSPIS DOCELOWY NA DANY DZIEŃ UMIESZCZANY JEST NA TABLICY OGŁOSZEŃ W PRZEDSZKOLU.
 

Dzień tygodnia

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

I. śniadanie; płatki jęczmienne na mleku, (chleb warszawski, razowy, wieloziarnisty, słonecznikowy,) masło, ser żółty, papryka.

II. śniadanie; owoc

I danie; zupa barszcz czerwony z ziemniakami, śmietaną i koperkiem

II danie; naleśniki z białym serem, polewa jogurtowo - waniliowa, sałatka ze świeżych owoców, kompot

bułka wrocławska razowa z ziarnami, masło, szynka drobiowa, sałata, pomidor, mleko, owoc.

Wtorek

I śniadanie: kakao naturalne, stół szwedzki -  pieczywo mieszane(chleb warszawski, orkiszowy, staropolski, żytni) masło, polędwica sopocka, szynka drobiowa, jajko na twardo, sałata, ogórek świeży, cebula dymka, rzodkiewka, kiełki lucerny,

II. śniadanie; owoc.

I danie; zupa pieczarkowa z makaronem, śmietaną i natką.

II danie; pieczeń wieprzowa, ziemniaki z koperkiem, fasolka szparagowa gotowana, marchew z jogurtem, kompot

ryż z truskawkami, napój owocowy.

Środa

I. śniadanie; kluski lane na mleku, pieczywo mieszane(chleb warszawski, razowy, wieloziarnisty, słonecznikowy), masło, szynka wieprzowa, pomidor,

II. śniadanie; owoc.

I danie; zupa szczawiowa z ziemniakami, śmietaną i jajkiem

II danie; kasza kus – kus, klopsy wieprzowe z warzywami, buraczki zasmażane, surówka; ogórek kiszony, jabłko, cebula dymka, oliwa, kompot

bułka wrocławska razowa z ziarnami, masło, 1/2 jajka na twardo, ketchup, sałata, herbata z cytryną i miodem.

Czwartek

zacierki na mleku, stół szwedzki - pieczywo mieszane(chleb warszawski, orkiszowy, staropolski, żytni) masło, polędwica sopocka, szynka pieczona (wyrób własny), jajko na twardo, kiełki lucerny, rzodkiewka, świeży ogórek, ser żółty, ogórek małosolny, papryka, surowa marchewka w plastrach,.

II. śniadanie; owoc.

I danie; zupa fasolowa z makaronem i natką

II danie; pierogi ruskie (wyrób własny) z polewą jogurtową, surówka; kapusta pekińska, papryka, cebula dymka, ogórek kiszony,  pestki słonecznika, oliwa, mix ziół,kompot

bułka razowa z masłem, pasta z makreli wędzonej, pomidor, herbata z cytryną

Piątek

I. śniadanie; kasza manna na mleku,  pieczywo mieszane(chleb warszawski, razowy, wieloziarnisty, słonecznikowy), masło, twarożek z miodem,

II. śniadanie; owoc.

I danie; zupa kalafiorowa z zacierkami, śmietaną i koperkiem,

II danie; ryba smażona (miruna), ziemniaki z koperkiem i natką, groszek zielony, surówka; ogórek kiszony, pomidor, cebula dymka, oliwa.

zapiekanka; makaron, ser żółty, ogórek kiszony, ketchup, mix ziół.

 
 
 
Copyright 2013  Przedszkole nr 136 Warszawa