^Powrót
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Przedszkole nr 136

Jadłospis

 PROJEKT JADŁOSPISU NA OKRES 16.01-20.01.2017 r.

PRZEDSZKOLE ZASTRZEGA SOBIE MOŻLIWOŚĆ ZMIAN W JADŁOSPISIE. JADŁOSPIS DOCELOWY NA DANY DZIEŃ UMIESZCZANY JEST NA TABLICY OGŁOSZEŃ W PRZEDSZKOLU.
 

Dzień tygodnia

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

I. śniadanie; zacierki na mleku, (chleb warszawski, razowy, wieloziarnisty, słonecznikowy,) z masłem, ser żółty, pomidor,.

II. śniadanie; owoc

I danie; zupa pomidorowa z ryżem, śmietaną i natką

II. danie; zapiekanka jajeczna, ziemniaki z koperkiem, surówka; czerwona kapusta, ogórek kiszony, cebula dymka, jabłko, marchewka, oliwa, kompot

bułka wrocławska razowa z ziarnami, masło, wędlina, pomidor, sałata, napój, owoc.

Wtorek

I. śniadanie; kluski lane na mleku stół szwedzki -  pieczywo mieszane(chleb warszawski, orkiszowy, staropolski, żytni) z masłem, szynka, polędwica, jajko, sałata, rzodkiewka, kiełki lucerny, ogórek kiszony, papryka,

II. śniadanie; owoc.

I danie; zupa krupnik z ziemniakami, siekaną pietruszką i koperkiem.

II. danie; sznycel z drobiu, ziemniaki z koperkiem, mizeria z jogurtem, marchew z groszkiem, kompot

ryż z truskawkami, twarożek waniliowy, napój cytrynowy z miodem

Środa

I. śniadanie; kasza manna na mleku, pieczywo mieszane(chleb warszawski, razowy, wieloziarnisty, słonecznikowy), masło, pasta rybna, , świeży ogórek,

II. śniadanie; owoc.

I danie; zupa zarzucajka z ziemniakami i natką

II. danie; lasagne z warzywami i mięsem wieprzowym, surówka; sałata lodowa, cebula dymka, rzodkiewka, ziarna słonecznika, oliwa, zioła, rukola, kompot

ciasto drożdżowe (wypiek własny), kakao, owoc.

Czwartek

I. śniadanie: kakao, stół szwedzki -   pieczywo mieszane(chleb warszawski, orkiszowy, staropolski, żytni) masło, pieczeń wieprzowa (wyrób własny), polędwica wieprzowa, ser żółty, pomidor, świeży ogórek, cebula dymka, papryka.

II. śniadanie; owoc.

I danie; zupa pieczarkowa z ziemniakami i śmietaną.

II. danie; hamburgery w sosie jarzynowym, kasza jęczmienna, fasolka szparagowa z masłem, surówka wielowarzywna z oliwą, kompot

bułka wrocławska razowa z ziarnami, masło, 1/2 jajka gotowanego na twardo, herbata z cytryną i miodem.

Piątek

I. śniadanie; ryż na mleku,  pieczywo mieszane(chleb warszawski, razowy, wieloziarnisty, słonecznikowy), masło, twarożek waniliowy.

II. śniadanie; owoc.

I danie; zupa grochowa – krem z natką

II. danie; dorsz zapiekany z estragonem, ziemniaki z koperkiem, surówka; pomidor, cebula dymka, ogórek kiszony, oliwa, kompot

zapiekanka; makaron, szynka wędzona, ser żółty, ogórek kiszony, ketchup, mix ziół, woda

 
 
 
Copyright 2013  Przedszkole nr 136 Warszawa