^Powrót
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Przedszkole nr 136

Jadłospis

 PROJEKT JADŁOSPISU NA OKRES 02.11-04.11.2016 r.

PRZEDSZKOLE ZASTRZEGA SOBIE MOŻLIWOŚĆ ZMIAN W JADŁOSPISIE. JADŁOSPIS DOCELOWY NA DANY DZIEŃ UMIESZCZANY JEST NA TABLICY OGŁOSZEŃ W PRZEDSZKOLU.
 

Środa

I. śniadanie; płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane(chleb warszawski, razowy, wieloziarnisty, słonecznikowy), masło, twarożek waniliowy.

II. śniadanie; owoc.

I danie; rosół z lanymi kluskami.

II danie; mięso z indyka i kurczaka zapiekane z jarzynami, ziemniaki z koperkiem, buraczki z cebulą, sałata; szpinak świeży, pestki dyni, pomidor, mix ziół, oliwa, kompot

legumina z kaszy manny z musem owocowym.

Czwartek

I. śniadanie: kasza kukurydziana na mleku, stół szwedzki -   pieczywo mieszane(chleb warszawski, orkiszowy, staropolski, żytni) masło, pieczeń z indyka (wyrób własny), szynka wieprzowa, sałata, rzodkiewka, świeży ogórek, cebula dymka, II. śniadanie; owoc.

I danie; barszcz ukraiński z fasolą, ziemniakami i śmietaną i koperkiem

II danie; szynka wieprzowa duszona w warzywach, kasza gryczana, kalafior gotowany z masłem, surówka z ogórka kiszonego, jabłka i dymki z oliwą ,kompot

bułka wrocławska razowa z ziarnami, masło, miód, mleko, owoc.

Piątek

I. śniadanie; kasza manna na mleku,  pieczywo mieszane(chleb warszawski, razowy, wieloziarnisty, słonecznikowy), masło, szynka drobiowa, pomidor, cebula dymka,

II. śniadanie; owoc.

I danie zupa zacierkowa z natką

II danie; ryba miruną po grecku, ziemniaki z koperkiem, surówka; kiszona kapusta, jabłko, marchew, cebula dymka, mix ziół, oliwa, kompot

Leczo z cukinii,papryki,pomidora,cebuli,

bułka razowa z masłem, herbata

z miodem i cytryną, owoc

 
 
 
Copyright 2013  Przedszkole nr 136 Warszawa