^Powrót
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Przedszkole nr 136

Jadłospis

 PROJEKT JADŁOSPISU NA OKRES 02.10.-06.10.2017 r.

PRZEDSZKOLE ZASTRZEGA SOBIE MOŻLIWOŚĆ ZMIAN W JADŁOSPISIE. JADŁOSPIS DOCELOWY NA DANY DZIEŃ UMIESZCZANY JEST NA TABLICY OGŁOSZEŃ W PRZEDSZKOLU.
 
 

Dzień tygodnia

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

I. śniadanie : stół szwedzki: pieczywo mieszane (chleb warszawski, staropolski, żytni,) masło,  kasza jaglana na mleku, szynka, jajko krojone, sałata, pomidor, rzodkiewka,

II. śniadanie; owoc

I danie: zupa koperkowa z ryżem,

II danie : kluski leniwe z masłem, surówka z marchewki i jabłka, kompot

bułka wrocławska razowa z ziarnami, masło, szynka drobiowa, sałata, świeży ogórek, mleko, owoc.

Wtorek

I. śniadanie : stół szwedzki : pieczywo mieszane (chleb warszawski, staropolski, żytni) masło, ryż na mleku, polędwica wieprzowa, ser żółty, ketchup, sałata, ogórek małosolny, rzodkiewka,.

II. śniadanie; owoc.

I danie; ; zupa pomidorowa z makaronem, śmietaną i natką

II danie; kotlet schabowy, ziemniaki z koperkiem, kapusta kiszona zasmażana, surówka z białej rzodkwi, dymki, kukurydzy i oliwy, kompot

ciasto drożdżowe (wypiek własny), kakao, owoc.

Środa

I. śniadanie : stół szwedzki: pieczywo mieszane (chleb warszawski, staropolski, żytni), masło, płatki owsiane na mleku, szynka ,pasta z makreli z białym serem, pomidor,

papryka, kalarepka,

II śniadanie : owoc, orzechy nerkowca

I danie; zupa brokułowa z ziemniakami, śmietaną i natką

II danie; spaghetti z mięsem i warzywami, surówka; sałata lodowa,  cebula dymka, świeży ogórek, papryka, mix ziół, oliwa,  kompot

legumina z kaszy manny, mus jabłkowy

Czwartek

I. śniadanie : stół szwedzki : pieczywo mieszane (chleb

warszawski, staropolski, żytni), masło, kawa Inka, szynka wieprzowa, schab pieczony (wyrób własny), jajko na twardo, kiełki lucerny, rzodkiewka, świeży ogórek, papryka,

II. śniadanie; owoc.

I danie; zupa ogórkowa z ziemniaki, śmietaną i koperkiem

II danie; kasza jęczmienna, gulasz z szynki wieprzowej z warzywami, fasolka szparagowa, surówka wielowarzywna z oliwą, kompot

bułka wrocławska razowa z ziarnami, masło, twarożek waniliowy, napój owocowy, owoc.

Piątek

I. śniadanie : stół szwedzki :  pieczywo mieszane (chleb warszawski, staropolski, żytni), masło, kasza manna na mleku szynka drobiowa, schab pieczony, pomidor, sałata, ogórek kiszony

II. śniadanie; owoc.

I danie; zupa grochowa z makaronem,(czosnek, majeranek)

II danie; zapiekanka z ryby (miruna), ziemniaki z koperkiem, surówka; kapusta czerwona, ogórek kiszony, jabłko, marchew, cebula dymka, kukurydza, oliwa, kompot

galaretka z bananem, paluchy kukurydziane

 
 
Copyright 2013  Przedszkole nr 136 Warszawa