^Powrót
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Przedszkole nr 136

Jadłospis

 PROJEKT JADŁOSPISU NA OKRES 25.04-29.04.2016 R.

PRZEDSZKOLE ZASTRZEGA SOBIE MOŻLIWOŚĆ ZMIAN W JADŁOSPISIE. JADŁOSPIS DOCELOWY NA DANY DZIEŃ UMIESZCZANY JEST NA TABLICY OGŁOSZEŃ W PRZEDSZKOLU.
 
 

Dzień tygodnia

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

I. śniadanie; płatki   jęczmienne na mleku, (chleb warszawski, razowy, wieloziarnisty,   słonecznikowy,) masło, szynka wieprzowa, ogórek świeży, herbata owocowa.

II. śniadanie; owoc

I danie; zupa   pomidorowa, śmietana.

II danie; naleśniki z   twarożkiem, polewa jogurtowo – jagodowa

Bułka wrocławska razowa   z ziarnami , ser, żółty, papryka kakao naturalne., owoc.

Wtorek

I. śniadanie; ryż lane   na mleku „Stół szwedzki” - pieczywo   mieszane(chleb warszawski, orkiszowy, staropolski, żytni) masło, polędwica   wieprzowa, jajko na twardo, ogórek świeży i małosolny, papryka, herbata   owocowa z miodem.

II. śniadanie; owoc.

I danie; zupa   kalafiorowa, ziemniaki, śmietana.

II danie; łazanki z   szynką „ogonówką”, kiszona kapusta

Budyń czekoladowy,   napój, owoc.

Środa

I. śniadanie; płatki   owsiane na mleku, pieczywo mieszane(chleb warszawski, razowy, wieloziarnisty,   słonecznikowy), masło, twarożek waniliowy, herbata malinowa.

II. śniadanie; owoc.

I danie; rosół z lanymi   kluskami.

II danie; mięso z indyka   zapiekane z jarzynami sałata; szpinak świeży, pestki dyni, pomidor, mix ziół,   oliwa

Legumina z kaszy manny,   banan, napój.

Czwartek

I. śniadanie: kasz   kukurydziana na mleku, „Stół szwedzki” -     pieczywo mieszane(chleb warszawski, orkiszowy, staropolski, żytni)   masło, pieczeń z indyka (wyrób własny), szynka wieprzowa, sałata, rzodkiewka,   świeży ogórek, cebula dymka, herbata owocowa..

II. śniadanie; owoc.

I danie; barszcz   ukraiński z fasolą, ziemniaki, śmietana.

II danie; szynka wieprzowa   duszona w warzywach, kasza gryczana, kalafior gotowany z masłem

Bułka wrocławska razowa   z ziarnami, nutella, mleko, owoc.

Piątek

I. śniadanie; kasza   manna na mleku, pieczywo   mieszane(chleb warszawski, razowy, wieloziarnisty, słonecznikowy), masło,   szynka drobiowa, pomodor, cebula dymka, napój miodowo – cytrynowy.

II. śniadanie; owoc.

I danie; zupa   zacierkowa, ziemniaki.

II danie; ryba   miruna po grecku, ziemniaki z   koperkiem, surówka; kiszona kapusta, jabłko, marchew, cebula dymka, mix ziół,   oliwa.

Makaron, truskawki,   napój.

 
 
 
 
Copyright 2013  Przedszkole nr 136 Warszawa