^Powrót
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Przedszkole nr 136

Jadłospis

 PROJEKT JADŁOSPISU NA OKRES 22.06-26.06.2015 R.

PRZEDSZKOLE ZASTRZEGA SOBIE MOŻLIWOŚĆ ZMIAN W JADŁOSPISIE. JADŁOSPIS DOCELOWY NA DANY DZIEŃ UMIESZCZANY JEST NA TABLICY OGŁOSZEŃ W PRZEDSZKOLU.
 
 

Dzień

tygodnia

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Ponie

dzia

łek

Płatki jęczmienne na mleku, chleb  baltonowski, słonecznikowy, wieloziarnisty

z masłem, wędliną, napój z soku   malinowego.

II śniadanie: owoc.

Zupa ogórkowa

z ziemniakami i  śmietaną, kluski leniwe z masłem

i bułką tartą, marchewka

z jabłkiem, kompot wieloowocowy.

Bułka z masłem, serem żółtym,  papryką, dymką, czekolada z mlekiem,   owoc.

Wtorek

Kluski lane na mleku, chleb   baltonowski, słonecznikowy, wieloziarnisty z masłem, jajko, napój z soku   pomarańczowego.

II śniadanie: owoc.

Zupa jarzynowa z ryżem, ziemniaki   z koperkiem, kotlet schabowy, kapusta biała gotowana z pomidorami,

kompot wieloowocowy.

Parówka   zapiekana w cieście francuskim z sezamem, napój, owoc.

Środa

Kasza manna na mleku, chleb   baltonowski, słonecznikowy, wieloziarnisty z masłem, pastą z tuńczyka i sera   białego, ogórek kiszony, herbata owocowa.
  II śniadanie: owoc.

Barszcz biały z ziemniakami,  jajkiem i śmietaną, krokiety

z mięsem i pieczarkami, sałata z jogurtem, buraczki zasmażane,   kompot wieloowocowy.

Ryż z serem, jabłkiem duszonym

i śmietaną, herbata owocowa.

Czwar

tek

Płatki kukurydziane na mleku,   chleb baltonowski, słonecznikowy, wieloziarnisty z masłem, wędliną, papryką,   pomidorem i ogórkiem świeżym, herbata owocowa.
  II śniadanie: owoc.

Zupa neapolitanka z makaronem i   śmietaną, ziemniaki, kotlet mielony, kapusta biała

z papryką, ogórkiem kiszonym,   kukurydzą z oliwką, kompot wieloowocowy.

Budyń z kaszy jaglanej, napój z   jabłkami

Piątek

Zacierki na mleku, chleb   baltonowski, słonecznikowy, wieloziarnisty

z masłem, serkiem waniliowym, sok   malinowy.
  II śniadanie: owoc.

Zupa   grochowa z makaronem i ziemniakami, ryba miruna zapiekana w jajku i bułce tartej, surówka z pomidora, ogórka kiszonego, świeżego, cebuli, kukurydzy z  oliwką, kompot wieloowocowy.

Chałka   z masłem, dżemem, budyń waniliowy, napój owocowy, owoc.

Copyright 2013  Przedszkole nr 136 Warszawa